Download direct mijn contactgegevens

Wat kan deze breed inzetbare en ruim ervaren
AV specialist 
voor jou betekenen?

Partners en opdrachtgevers

OVER MIJ

OLAF KOENEN

IK BEN
TECHNISCH

Al vanaf jongs af aan ben ik bezig met techniek. Ik heb een vader die bij Philips gewerkt heeft en mij altijd bij zijn knutselwerken betrokken heeft.

In mijn schooltijd was ik ook lid van De Jonge Onderzoekers in Eindhoven, een club voor jongeren met affiniteit voor techniek. Ik heb daar veel geleerd over elektronica, mechanica, fotografie en video, ICT, maar vooral ook op sociaal vlak.

Geef mij een apparaat en ik vind uit hoe het werkt of gerepareerd moet worden. Dat geldt overigens ook voor software, ik heb deze zo onder de knie.

Ik beschik over de basiskennis van elektrotechniek, installeer audiovisuele installaties en klus ook graag in huis.

IK BEN
VISUEEL INGESTELD

Ik heb altijd al een fascinatie gehad voor beeld en geluid. Al op jonge leeftijd maakte ik foto’s en werd ik vrijwilliger bij St. Omroep Eindhoven. Ik heb daar veel geleerd op het gebied van video, editen, belichten en AV techniek.

Dankzij deze kennis kon ik werken bij diverse audiovisuele bedrijven zoals MCM Video (failliet), Hulskamp (tegenwoordig AVEX) en Bazelmans AVR.
Ik ben ook in de grafische branche werkzaam geweest als grafisch opmaker en printoperator van een textielprinter. 

Tegenwoordig ben ik ruim 10 jaar werkzaam bij Studio040 wat voorheen St. Omroep Eindhoven was.

Alle kennis die ik heb opgedaan maakt mij een breed inzetbare vakidioot. Ik pas mijn kennis en ervaring nog steeds dagelijks toe binnen mijn freelance werkzaamheden.

IK BEN EEN
MENSENMENS

In de loop der jaren heb ik ervaring als vrijwilliger bij diverse lokale omroepen en vrijwilligersprojecten opgedaan en is gebleken dat ik graag projecten leid. Ik vind het heerlijk om met mensen samen te werken en er voor te zorgen dat een goed eindresultaat behaald wordt.

Omdat het werken met vrijwilligers net even anders is dan het werken met professionals ben ik in staat om mensen te motiveren en te begeleiden. Ik kijk naar waar iemand goed in is en haal zo het beste uit de mensen.

Ik werk al jaren met AV studenten samen, ik geef trainingen, feedback en begeleid ze. 

EXPERTISE

ZELFSCHAKELEND REGISSEUR

Mijn grote passie is de regie voeren tijdens concerten, congressen, presentaties en televisieprogramma’s. Ik ben zelfschakelend. Ik houd me inhoudelijk bezig met het beeld en bedien zelf de mixer.

Ik ben oplossingsgericht en hou mijn hoofd “cool” wanneer er onverwacht geïmproviseerd moet worden. Met mijn achtergrond als cameraman weet ik wat er beeldtechnisch mogelijk is en dat zorgt voor een beter eindproduct. Mijn grootste kwaliteit is mijn voortschrijdend inzicht en improviserend vermogen, ik ben in staat om zonder enige inhoudelijke voorbereiding een goede registratie tot stand te brengen.

Ik heb in de jaren verschillende registraties gedaan, enkele voorbeelden: Talkshow 24U VonktMuziekregistratie Ameezing Eindhoven, TEDx Brainport, Pinkpop, Cabaret en Toneel.

SHADING
OPERATOR

Met mijn achtergrond als cameraman weet ik wat er beeldtechnisch mogelijk is, wat voor shading noodzakelijk is om het meest optimale plaatje te kunnen maken.
Ik vind het belangrijk dat kleuren natuurgetrouw zijn en de belichting optimaal is.

Mijn ervaring als regisseur pas ik toe tijdens het shaden, ik begrijp wat de regisseur wil en voorzie zo vaak het volgende shot.

CAMERA OPERATOR & FOTOGRAFIE

Ik ben een beelddenker in hart en nieren en ben een echte EFP cameraman.
Met mijn achtergrond als regisseur houd ik me bezig met de inhoud en weet zo de juiste shots op de gewenste momenten aan te bieden. Ik heb een goed ritmegevoel en luister naar instrumenten in de muziek waardoor ik vaak die mooie gitaarsolo in beeld weet te brengen.

Ik ben tevens inzetbaar als ENG cameraman, mijn kracht ligt dan in het draaien van nieuwsitems, standups en interviews.
De camera’s waar ik mee werk is XDCAM vergelijkbaar, Sony FS7 en MoJo d.m.v. een Smartphone in een stabiliser.

Als cameraman zijnde weet ik ook hoe ik goede foto’s moet maken. Iets wat ik er graag in mijn vrije tijd bij doe.

REMOTE
OPERATOR

Het bedienen van een remotecamera bestaat uit het besturen van een camera met een controller.
Het is voor mij een sport om snel presets vast te leggen en mooie bewegingen te programmeren en maken.

Ik beschik over een goede fijne motoriek waardoor ik de camera heel vloeiend kan bedienen. Tevens pas ik mijn ervaring als regisseur en shader toe om de juiste shots op de juiste momenten aan te reiken en de kleuren van de remote camera zo goed mogelijk met de andere camera’s te matchen.

Ik heb ervaring met de gangbare modellen van Sony en Panasonic. Tevens ervaring met Lumens en AVeR.

RF
TECHNIEK

Het draadloos overdragen van video, audio en data is iets wat mij erg intrigeert.
Daarom ben ik hierin ook zeer ervaren, ik heb bij verschillende projecten point to point videoverbindingen opgezet, maar ook draadloze camera’s voor tijdens evenementen. Ik heb geen hoogtevrees en klim graag naar grote hoogtes om antennes in te hangen.

Wat vaak vergeten wordt is hoe belangrijk de communicatie en praakverstaanbaarheid naar een draadloze camera in het veld is. Ik heb verschillende technieken geprobeerd maar de beste techniek is toch wel een gedegen RF set-up met de juiste intercom headsets. Hiervoor heb ik een custom communicatie systeem samengesteld wat zo op de gangbare systemen te koppelen is.

OPERATIONEEL
ASSISTENT

Ik ben inzetbaar als multifunctionele ondersteuner.
Van regelneef tot probleemoplosser, van geheugenkaarten tot koffie, flexibel, altijd vrolijk, professioneel.

Geef mij een portofoon en ik ben het communicatiemiddelpunt tussen productie, licht, geluid en opdrachtgever.

PROJECT
MANAGEMENT

Met mijn ervaring ben ik staat om de gehele technische productie van een meercameraregistratie te doen.
Er moet veel geregeld worden, personele bezetting en planning, waar camera’s komen te staan, hoe loopt alle bekabeling, is er een goede spanningsvoorziening aanwezig en zijn er afspraken met licht- en geluid-faciliteiten?

Ik ben iemand die graag al deze aspecten managet. Ik breng mensen met elkaar in contact en maak afspraken zodat iedereen weet waar hij aan toe is en zo het beste resultaat behaald wordt.

Ik vind het groepsgevoel, een complimentje op z’n tijd en rechtlijnig communiceren heel erg belangrijk. Zonder dit alles loopt een project een stuk minder soepel.

AUDIOVISUELE
TECHNIEK

Ik ben met techniek opgegroeid en interesseert mij op alle vlakken. Mijn specialisme ligt bij videotechniek, ik ben bekend met de gangbare signalen, systemen en toepassingen. Ik heb kennis van videomixers, videomatrixen, distributieversterkers, geluidsmixers, shadingpanels, TRIAX- en fibreoplossingen. Maar ook communicatieapparatuur en ICT boeit mij enorm. 

Ik ben zelflerend en als ik de werking van een apparaat niet begrijp dan pluis ik dat helemaal uit. Ik ben goed in het vinden en oplossen van storingen.

Ik stel 19″ racks met apparatuur samen of bedenk een oplossing voor een technisch probleem. Ik vind het belangrijk om zaken goed te documenteren en maak technische schema’s.

INSTALLATIE
TECHNIEK

Ik heb twee rechter handen en ben handig met gereedschap. Moet er een beeldscherm of projector opgehangen worden dan is dat voor mij geen probleem. Ik ben bekend met systemen zoals Extron, AMX, Crestron, Kramer, Tannoy, etc. Ik ben in het bezit van eigen gereedschap en ik werk graag in teamverband met andere AV monteurs.

SOFTWARE
PAKKETTEN

Ik ben erg handig met computertechniek. Ik heb uitstekende kennis van de Adobe CC pakketten en ben een Apple liefhebber. Al mijn hele loopbaan ben ik bekend met verschillende platformen zoals OSX en Windows. Ik werk graag met software die het leven een beetje gemakkelijker maakt. Ik kijk graag naar een goede oplossing als ik zie dat zaken telkens maar op een inefficiënte manier uitgevoerd worden.

Geef mij even de tijd om een stuk software te leren kennen en ik pluis helemaal uit hoe het werkt, dit is een talent! Ook ben ik in staat om hardware aan software te koppelen.

STREAMING
SPECIALIST

Livestreaming is een specialiteit van me. Ik heb ruime ervaring met streamen naar SocialMedia of point to point. Ik ben in het bezit van een encoder en kan met mijn kennis en ervaring een goede en betrouwbare livestream opzetten. Ook ben ik bekend met de gangbare streamingdiensten zoals YouTube, Livestream, e.d. Tevens ben ik bekend met een diversiteit aan encoders: Ericsson, Teradek, LiveU, Haivision en Adtec.

TRAINING &
ADVIES

Ik werk veel met jonge AV Professionals, de meesten volgen nog een opleiding, en ik train en begeleid ze hier in. Ik ben gewend om les te geven en om op een goede manier te reflecteren en beoordelen. Naast lesgeven heb ik vanuit de praktijk de noodzakelijke didactische vaardigheden opgedaan.

Gezien mijn ervaring op het gebied van AV techniek en projectmanagement beschik ik over veel waardevolle kennis die ik graag met anderen wil delen. Je kunt met allerlei vragen bij mij terecht, gaat het over een meercameraregistratie of over de aanschaf van beeld en geluid, ik kan je altijd helpen. Beschik ik niet over de juiste kennis dan heb ik mensen in mijn netwerk waar ik je aan kan koppelen.

CONTACT

WAAR JE MIJ
KUNT VINDEN

CanDoMedia
Tomakker 51
5673 LC Nuenen
Info(@)candomedia.nl
+31651209544

ZOEK JE
CONTACT?

    CanDoMedia

    Veelzijdig, Visueel

    Bovenstaand overzicht geeft mijn beschikbaarheid weer. Eventuele geplande opties
    worden niet weergegeven. 
    Neem contact met me op als je me wilt boeken.